Wednesday, April 28, 2010

suara seorg perempuan...........

keliru.......hmmm.....update blog ni after stdy chemi...pas dppt result semangat nk stdy dtg blik..jgn buang mase!!.....hmm...aku keliru...confius....adekah suara perempuan adalah aurat bg lelaki bkn muhrim....???



lbih2 lg bile memikirkan ayat ni...


YoYoCiCi - make foto - cam

6 comments:

safiamira said...

yana syg, ni apa yg sy tahu ye..
klw ade urusan penting, boleh la yana jwb call tu.. tp jgn lunakkan suara.. buat mcm biasa je..
klw agak2 dia nak menyimpang drpd topik asal, yana ingatkan dia or tak pun ckp je la yana ada keje nak buat ke.. huhu
maaf klw ade kesilapan..
btw, thankz, artikel ni memberi peringatan kpd sume..

liyana said...

owh..thank u mira syg
so klau stakat nk tyer khabar tu x yh angkatlakn....bnde2 yg pnting jer..thanks for the tip n advice..
welcome =)
xmo nk angkt dh law x pntg....
lame dh nk tnyer pkare ni sbnrnyer
tp x taw nk luahkn kt sape..hek3

:: FaE-ZaH :: said...

yana,suara wanita tu bukan la aurat..tapi kita disuruh agar tidak melembutkan suara ketika bersama bukan muhrim...kerana takut mereka yang ada penyakit hati akan terkesan dgr kelunakkan suara para akhwat...boleh berbicara ngan ikhwah tapi hanya perkara penting,make it short dan jgn lembutkan suara...

again,suara bukan aurat..jika aurat kenapa Allah jadikan wanita bersuara..kan?

liyana said...

owh iza..thank u...
yg pntg jerla angkt n make it short...okes..i will try my best to avoid bnde2 cmtu...thank u for the advice my friend...=)

Nur Areefah said...

yeah, ianya menjadi aurat jika kita melunak2kan suara pada lelaki..
terpulang pada ijtihad kita bile dah tgk pendapat2 ijma ulama tu.
apa pun pilih la yang ter baek antara yang terbaek ^_^

liyana said...

nk prasan cmner suare tu lunk or x..
owh..ok..thank u efa...syg kamu..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...