Monday, July 11, 2011

perkara yg paling takut nak mintak ngan mama...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


hmm ..
dah lme x update kn..
since hari jumaat lg..
ok..

hmm..perkara yg paling aku takut nak mintak ngan mama adelah
mintak nak gi jalan2 n outing ke mall or ke mne2
ngan kawan2 tanpa mama ade sekali..
nape ayat aku cam berbelit jer ni..
korang fhm x ayat kt atas tu??

xperla korang buat2 fhm jer la ea???
kalau setakat nk mintak baju baru ke..tudung baru ke..selipar baru ke..
i public phoneke...laptop baru ke..kereta mainan baruke
xdela takut sangat
...

entahla kenapa..
sebab tu kalau kawan2 gi berkelah kat air terjunke..shopping kt mall ke
aku hanya mmpu tgk jer gmbr2 dieorg kt fb tu..
gembiranya dieorg..
sedangkan aku??
aku x dpt nk smbg citer ni..sdey sangat
sedey x cter aku>??
korang jgn nangis erk...
nanti aku nk nangis gak.....

ok.. sedey da ilang..
aku smbg balik ok..
sdg kan aku kalau nk gi memana ngn parents jer..
nak kate aku manje la tukan..??
aku tak manje ok..
korang yg memanjer..suke ati jer kte cmtu..T.T

Hmm..xpela..
redha jerlakan,..
maybe ade sebab nape wat cmtu

tapi...........











aku rase sungguh bahagia bila mama bagi kebenaran untuk
aku kuar ngn kawan2 aku ke kb mall esok
Alhamdulillah..yahoo!!
(kbmall jer pun..tu pun nk heboh satu blog..lol)

Amalina Azlan xpernah jmpe agi..kenal kt group 91 jer..
Akma plak..Alhamdulillah dah prnah jmpe..
and adela beberapa org kawan yg blum pernah jumpe lg
kire gathering la esok..

insyaALLAH..jika diizinkan Allah


tu pun mama asyik tanye jer..
nanti nak balik ngan ape?
pergi ngan ape?
nanti nak lintas jln cmner??
..mama risaula..jalan kt situ ssh nak lintas..jalan besar..
kawan yg mne?
macam2la

adik plak duk menambah..
akak ni..sian mama esok duk sorang2
alaa..akak gi kejap jer pun....
bukannya smpai malam...


hmm.akak taw mama buat cmtu pun sebab sayang akak kn...
tapi xpekan sekali sekale kuar ngn kawan

mama tak habis2 nk buat kakak happy..
ape yg akak nak selalu jer sedaya upaya nk tunaikan
akak happy sgt2 dh mama..
akak syg mama..

agak2 kalau aku kuar dating..mesti mama ade jgkkn kt tepi..
ok..stop thinking about dating.
.apekah dlm islam perkataan dating itu wujud sebelum adenya hbgn yg sah??
cer jawab
bila berdua mesti ade yg ketiga..
ketiga tu apa??
mcmla x pernh dgr..
syaitanla..
yg akan sentiasa menghasut mnusia melakukan kejahatan sampai bebile

p/s:
farid budak yg agak baik
dimarah oleh bliau sebab x reti2 nak update
ni dah reti nk update..haha
cer komen..
pastikan komen anda terpnjg dr pgkomen2 yg lain..haha








18 comments:

Far8 budak baik said...

hahahaha kau mesti anak
manje ni kannn..
tulahh sampai duk rumah je..
tapi sedih je aku bace...grrr
takpe2..nnti aku dah keje..
ade kete sendiri
aku bawa kau pi air terjun ea..
haha..
gath esok??nak ikot..haha

Alif said...

satu hari kita akan jadi ibu dan bapa,kita akan melalui apa yang mama n baba yang kita rasakan tentang anak-anak mereka,
sebagai anak kita perlu paham situasi tersebut,,,
ikut je la ckp ibubapa,semua ada hikmahnya....

terbaek la utk liyana

H.J said...

lorh..mama caring la tuh..jumpa esok la kat kbmall..ahaha

Aiman Ariffin said...

wow. your mom and my mom samala. I think kelantanese mothers are like that haha.

I think thats a challenge for them. To learn to let go of their children. Sooner or later they need to let u go right.

Rebel salah. tak ckp salah. so just ignore it i guess lol. I know how u feel. I go thru the same thing too even me as a guy -.-"

James Alexander said...

mungkin kamu ni comel sgt kot sampai mama kamu susah untuk nak lepaskan kamu berjalan...

errr... comel ke ? anda jawab sendiri k...

hehehe...

JIJI YU said...

dedulu mmg cam tu...sekang ni same jugak..

ejulz said...

ejulz pun penah rasa perasaan camtu.. takut nak mintak kebenaran org tua kalo nak kuar rmh.. heHE. tp tu masa sekolah dulu2 laa.. heHe

Prince Halilintar said...

mama liyana mmg amik berat psl liyana dan xmaw sesuatu yg buruk terjadi pada liyana...

Kapten Atok said...

takper. dah kawen nanti ko blh mintak husband ko bawak ko ke mana2 ja. mak ko pun x larang

Hannani said...

wah!! gembire la ko..sape lg yg g? kim salam sayang kat dyorng seme...~

zarazueyin said...

mereka caring, takut terjadi sesuatu yg x elok :)

Titisan Hujan said...

akak pn cmni gk.tp abah la.huuuhhh...bila nk mtk mukadimmah bkn main pjg tp last2 abah kate "tak boleh" =.=''

hmmmm...sbnrnya byk himah nye bl mak abah kt buat cmni.esk tc k.jgn blik lmbt sgt sian kt mama tu

Suhami Ahmad said...

ala...musti ada sebabnya mak liyana buat camtu...dia tak mau anak dia hanyut.....tu tandanya liyana beruntung dapat mak yang amek berat cmtu =)

Faaein Talip Roy said...

jangan kat liyana.. akak pun macam tu jugak.. sbab tu bila nak keluar ngan kawan2.. mak akak tanya habes2lah..

buat masa skang kuar ngan kawan2 perempuan aje.. dan bila balik kampung kuar ngan kakak aje.. dan lagi pun akak pun tak reti nak jenjalan ni.. hehehe.. selalu dok umah je..

seorang emak memang sentiasa risaukan anak2nya.. =]

delarocha said...

ok la tu, mama sayang n amik berat.

ana said...

skrg kita tak faham kenapa mam buat mcm tu..just ikut, nnti dh jadi mama kita akan faham...dan bersyukur kita ikut :)

Anak Wak Mail said...

mak liyana sayang kat liyana,,dia risau kat liyana..jadi awak patut bersyukur..=)

jangan rasa terkongkong..sebaliknya rasalah ni satu kebahagiann.=)

cukup panjang tak komen ni???hik3x..:p

fuad ansari said...

orang kata lebih senang menjaga lembu sekandang dari anak perempuan seorang...

orang kata la..
sy tak kata.. (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...