Tuesday, February 14, 2012

rezeki itu~~

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...


sekarang pukul 12.15...
tgh mlm sudah or awal pagi sudah..
petang tadi dah updatekan..
skang update lagi...

suke atila..ni kan blog sy..hehe
ingat nak check result..kot2 la dh kluarkan..
rupanya belum lg..alahai encik result ni..
mohon keluar cepat..=.=
klu dapat pointer 3.++ pun Alhamdulillah dh..
number apekah yang bakal mggantikan ++ itu..hehe

rezeki...
hmm..bercakap soal rezeki yer..
Barangsiapa bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya.
Dan dia diberi rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.
Dan barangsiapa bertawakal kepada Allah niscaya Allah akan mencukupkan keperluannya
(At-Talaq:2-3)

Sungguh Allah telah mengadakan ketentuan bagi setiap sesuatu..
(At-Talaq:3)


itu janji Allahkan!
hmm...
bila pikir balik...
dalam family aku..kos yang aku amik ni menyimpang jauh dari abah dgn abang aku..
abah..Pen.Peg Farmasi..
abang..Pen.Peg Perubatan..
aku  belajar dllm degree in Pengurusan Hartanah..
memang jauh menyimpangla kan..haha..

nak tanya pasal ubat pasal kesihatan mmg aku x tahulakn..
tnye abang ngan abah lah yer
yg aku tahu nama ubat yg aku biase makan jela..
Tripolidine..(ni ubat selsema)..
Magnesium Trisilicate..(ni ubat gastric)
paracetamol..(panadol)
chloropheniramine..(ubat selsema gk kot kalu x silap aku la..)..
kire okla tu kan..tahu gak sikit2..haha..
 .
biarla aku membawa diri dengan bahagian pengurusan plak..
ecece..ayat pasrah n redha..haha..
bak kata 'ombak rindu'..
redha itu ikhlas n pasrah itu menyerah..wakaka
actually mls dh nk belajo kim bio seme ni..
ditambah plak ngan result matrik 4.99..=.='
so its better for me to terjun from pure science to social science 
try belajar bende baru..
hmm..Alhamdulillah bahagia dengan kos ni skang...senang nak score..InsyaALLAH

Sungguh Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap sesuatu..(At-Talaq:3)..
and ni maybe ketentuan untuk aku buat mase ni..
yang penting sebagai manusia kita mesti berusahakan..
yup..liyana kena berusaha..
dan
Allah tak pernah silap dalam pentadbiranNya!

Yakin itu!..kan Liyana sayang...
smile...^_^



p/s:
abangku...semoga dipermudahkan segala urusan..nnti dh dapat keje n gaji jgn lupe bg kat adikmu ini seringgit   dua..ahaha

kawan..thanks^^~~

bacaan Al-Mathurat..kelebihannya..Allah mempercukupkan keperluan..dan rezeki..

rezeki dari Allah itu sentiasa mencukupikan..
syukuri itu..Alhamdulillah













8 comments:

lieynanilaz said...

walau lain bidang tetapi sekurangnya lepas ni kamu jadi pakar rujuk dalam hartanah...

Mutiara Bernilai said...

wah,,bakal pengurus hartanah!|


xpe dik, setiap ade lubang rezekinye memasing..

all d best dik!

la tahzan

s a r said...

assalamualaikum cik liyana.

~tetiba lamanya tak ke mari.uhu

noratadine pun one of ubat selsema. tapi untuk student eloklah. tak mengantuk bila makan pagi nak pegi kelas tu. hee

gudluck kamu ya. usaha kuat, result pun mestilah superb kan. :)

Suhami Ahmad said...

syukur atas nikmatMu ya Allah....

biela bell said...

lain2 bidang la best..baru ada function dlm family..

hmm tulah..baru dpat result gak.alhamdulillah. Allah tahu yg terbaik buat kita :)

biela bell said...

lain2 bidang la best..baru ada function dlm family..

hmm tulah..baru dpat result gak.alhamdulillah. Allah tahu yg terbaik buat kita :)

teyn teyn said...

3.++ ?

thniah awak :)

yad'z said...

apa2 bidang pun yang penting ilmu yang kita dapat.. barakah Allah.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...