Friday, May 20, 2011

ce jawab..ce jawab..part 3

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

apa khabar anda hari ini??
semoga sihat2 belaka..insyaALLAH..

Siapakah yang Allah sukai ek??
Sungguh Allah menyukai orang yang taubat dan org menyucikan diri
(Al-Baqarah:222)

sungguh Allah menyukai org-org yg berbuat kebaikan..
(Al-Baqarah:195)
----------------------------------------------------------------------------------------
adik-adik..abang-abang..kakak-kakak..ibu-ibu dan bapak-bapak sekalian..
selalunya kan kalau korg makan kat luar..
korang akan pesan ape??
kdg2 kn aku mcm boring asyik psn mknn sama je..asyik2 berasaskan kuew tiaw je..
hehe..
jom share~~


halal ke??
Rasulullah SAW ada bersabda yang bermaksud:
"Apabila pasangan suami isteri berpegangan tangan, dosa-dosa akan keluar melalui celah-celah jari mereka".
....

amazingkan?
dosa akan keluar melalui celah celah jari mereka..

so..nanti LEPAS kahwin pegangla smpai x nak lepas pun..=.=


23 comments:

ejulz said...

x sabar la nak kawen camni.. heHe

JIJI YU said...

takpe2..nnti akawen aku nak dukung je bini aku

sahromnasrudin said...

trime kasih kerana mengingatkan kami..

sungguh indah hidup suami isteri

Titisan Hujan said...

sape la yg bakal pegang tgn ni..eehehe ^^,

liyana said...

ejulz..
sabar2..huhu

liyana said...
This comment has been removed by the author.
liyana said...

ustaz jiji.
amboi..terer demo..
baguh2

liyana said...

sahromnasruddin..
sama=)
peringatan utk dri gk..
yup..sungguh indah=)

liyana said...

titisan hujan..
akak..hehe..dh tertulis di luh mahfuz..sapela agknya.haha
semoga akak dpt yg terbaik dari ALLAH..=)

Ain Atika Zailani said...

wahhh...baru tau...thanks for sharing ye seri...hehhe..nanti kawen pengan je tangan jangan lepas2...

Azri Aiman said...

nice... ^.^
xsbar nk khwin...(gatai)..haha

liyana said...

ain atika zailani..

hehe..welcome=)..btul..jgn lpas2..rmntik gtu..hehe

diana said...

sapa yang suka pegang2 tangan tu??
bahaya tau...
*************

liyana..
pasal nuffnang tu
liyani pi kat web nuffnang ni

http://www.nuffnang.com.my/

lepas tu rigister dulu..
bila dah register semua lengkap2,
ambik kod iklan yang dia bagi dan pasang pada blog.
ada arahan yang dia sediakan..
ikut step yang dia bagi..ok..

liyana said...

AZRI AIMAN..
haha.xpa2..mndrikan msjid(^_^)

liyana said...

ok..terima kasih..i will try=)

AimanAriffin said...

ahhhh pernah. dekat brisbane ni lagila. makan seafood je. nak makan benda lain semua tak halal (-.-")

wahh yeke? kalau camtu nak berkepit jela pegang tgn wife all the time haha

liyana said...

owh..jauhnya duk..kesian..sabar2..
yela x kan nak tipu..hehe..haha..bleh gak..
tp x kn time keje nnti nk pgg tgn wige gk..haha

Mutiara Bernilai said...

uh

nak pegang tgn suami gak a nanti
xm0 |epas! aahaa

tq dear

liyana said...

mutiara bernilai
ahaha..pgg2 jgn lepas..

welcome=)

Suhami Ahmad said...

lepas kawen je tau...sebelum kawen jangan

liyana said...

suhaimi ahmad...yup2..huhu

pRincEssaLiE said...

bercinta lepas kawen lagi best kan. nikmat pun nikmat. halal plak tu. dan i.ALLAH, ALLAH pun redha *WINK*

liyana said...

princessalie..
btul2..totally agree!=)
insyaALLAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...