Friday, May 27, 2011

nak jaga anak..

Dengan Nama Allah Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..


perbualan seorang anak perempuan dgn abahnya..


aku:abah..nak kerja boleh tak?
abah senyap jer


aku:abah..nak kerja boleh tak?
abah senyum jer


ok..ni last nk tanyer..

aku:abah..nak kerja boleh tak?
abah:tak yah ler..duk rumah jer..abah bagi RM1 sehari

hmm...mama n nenek senyum jer tgk gelagat aku mintak nak kerja..
mintak ngan mama pun tak bagi.
suruh duk rumah jer


so..nak jadi babysitter aka pengasuh boleh tak?
tak perlu keluar rumahkan..
ade sesiapa memerlukan khidmat penjagaan anak tak?
meh nak jaga

anak yg besar ni ke..

anak yang besar ni ke..
anak kucing pun x perla..


p/s:
kalau korang ada mase try tengok video kt facebook aku tu..
yg si bapa duk ngajar anak dia ngaji tu..comel dak tu..ayah die garang..
tapi xpela ade gak rase tanggungjawab nak ajar anak die mengajikan..
tahniah untuk pak cik itu dan anaknyer..

36 comments:

JIJI YU said...

meh jaga anak arnab aku

ejulz said...

jaga ejulz je laa.. nnti upah RM0.50 sehari.. haHa :P

harrazdani said...

teringat dulu abah ajar mengaji al-quran...kebanyakannya menitis air mata kene goncang kepala, ganas gile..hahaha...tp ingat balik sekarang menitis air mata teringat tentang syukurnya ada ayah seperti itu...tq abah.

maya amir said...

jaga saya yg tgh sakit boleh? sambil2 tu leh makan coklat free...heheh

teyn teyn said...

bestnye jadi babysitter :)

Heidi Shafiq said...

parenz aku pun x kasi keje.. takpe la.. buat keje umah tlg parenz pun dh byk pahala kan.. :)

shahjiehan said...

baik main blog... hahahha


jom baca dan komen Andainya lelaki tahu..

Titisan Hujan said...

eheheh..meh tlg akak jd babtsitter tuk 3 minggu,bermula esk.

mood hepi..esk smpai ke kg hlaman.eheheh

Papa Mifz said...

sehari singgit zaman skrg mana cukup...hehe

Faaein Talip Roy said...

dulu masa akak baya kamu... camtu gak.. mak ayah tak bagi... mak akak siapa kata.. buat aje kerja2 kat umah ni.. nanti ayah bagi upah... huhuhu...

redza said...

bagus2..cari experience b4 ada anak sndiri

delarocha said...

bagus klu dah ada niat nak cari duit poket sendiri. pandai berdikari

tapi klu mak ayah tak bagi jangan ingkar pulak.

daddyzkool said...

buat aje ler ...

Solihin Zubir said...

ala.. kerja suri rumah pun jadila.. dpt pahala.. hehe..

shahjiehan said...

setuju ngan SZ

Mohd Ridhuan said...

anak sdaro kawe ramai ni...
mari ngasuh la...
hehehhee

kokser kokdam said...

jd babysitter budak tuo ni nk..? meh2.. hahaha

liyana said...

jiji yu...
akob n mirah tu ke..
boleh jgk..meh hntr umah aku..

liyana said...

ejulz...

haha..dah besarkn..
pndai jaga diri sendiri=P

liyana said...

harrazdani

hehe..so sweet..nasib baik ad abah cmtukn..sykur Alhamdulillah

liyana said...

maya amir..
wah..nak2...
kat mane umah..??=P

liyana said...

teyn teyn..
aah best sebab bleh jaga bdak2..

liyana said...

heidi syafiq..
huhu..ada geng..
aah..btul gk

liyana said...

shajiehan..
asyik blog jer..boring gk..hehe

liyana said...

titisan hujan..

haha..boleh2..tp jauh..

owh..best2..elamat bercuti=)

liyana said...

papa mifz..

ckup kalu nk wt bli kueh..hehe

liyana said...

faaein..

kak inn..samela kita..hehe

liyana said...

redza,,

mengasahkan lg bkt keibuaankn

hehe

liyana said...

delarocha..

aah..sabar jer la..huhu..

liyana said...

solihin zubir,.
hehe...yer la..duk umah jer..huhu

liyana said...

mohd ridhuan
..bereh2=P

liyana said...

kokser kokdam..

haha..besar dohkn..=P

adan said...

wah.. rajinnyer nak kerja.. apa kata awak jage anak tekak sye ni... lapar.. ahahah

liyana said...

adan..
haha..anak tekak plak..
yer nk mkn ap?=P

Aimi dan Pakcik Hashim said...

hmmm
kenapa ko x dibg kerja

liyana said...

hmm..
ak pn x taw..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...