Tuesday, June 28, 2011

entry dari hati...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


hmm..
entry ni dari hati...
dari hati saya..
setulusnya dari hati..
entry2 sebelum ni pun setulusnyer dari hati gak..
entah kenapa saya rase mcm ni..
rase mcm entah apa2 jer..
liyana are u okay?
okay tak??
try to be ok yer liyana
Allah always be with you..


Aku ingin mencintaiMu setulusnya
Sebenar-benar aku cinta
Dalam doa dalam ucapan dalam setiap langkahku
Aku ingin mendekatiMu selamanya sehina apapun diriku
Kuberharap untuk bertemu denganMu yaa Rabbi


hmm..time aku buat entry ni..
mama dpt panggilan..
suaminya sepupu mama dah kembali ke rahmatullah..
hmm..kita tak taw kan bila kita akan kembali kepadaNYA
andai esok nafasku terhenti esok..
tiada lg entry yg akan diupdate esok dan hari2 seterusnya..
adekah amalan sudah mencukupi>??
lu pikirla sendiri liyana..

..

26 comments:

JIJI YU said...

sedar tak..kita ni dua kali hidup dua kali mati..

liyana said...

Firman allah SWT dalam surat al Baqarah ayat 28 :

كَيْفَ تَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَكُنْتُمْ أَمْوَاتًا فَأَحْيَاكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ ثُمَّ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ (٢٨)

"mengapa kamu kafir kepada Allah, Padahal kamu tadinya mati, lalu Allah menghidupkan kamu, kemudian kamu dimatikan dan dihidupkan-Nya kembali, kemudian kepada-Nya-lah kamu dikembalikan?"


hmm..
klu ade ksmptn
tolong explain ustaz..
kene mngena ke ngn yg mati
then dihidupkan kt pdg mahsyar tu..

Freaky said...

hidup freaky pun penuh dengan dosa..

delarocha said...

yg hidup ni rasanya belum terlambat nak kumpul bekalan akhirat.

JARI YANG TERBARAI said...

komen ni pon dari hati gua...

orang yg rasa amalan dia dah cukup adalah orang yg rugi dan riyak

menusuk hati said...

sama2 kumpul amal ikhlas kerana Allah selagi berkesempatan

James Alexander said...

beringat dan beramal saja...

kita x kan pernah tahu sama ada apa yg kita lakukan sudah mencukupi atau tidak...

walaupun sehingga saat kita pergi...

s a r said...

kredit to jiji yu :)

Al-ghafir 11

assalamualaikum.

salam takziah.

♥ p a a n i ♥ said...

takziah...

ana said...

insyaallah...sentiasa cuba utk jd yg terbaik di sisiNya

hansuke said...

salam.

saya bukan ustaz, tapi saya mahu terangkan..:)

"Padahal kamu tadinya mati, lalu Allah menghidupkan kamu" <---segumpal daging, diberi nyawa, jadi baby.

"kemudian kamu dimatikan dan dihidupkan-Nya kembali" <---bila dah sampai masa, kita mati, bila dah akhirat, kita dibangkitkan.

"kemudian kepada-Nya-lah kamu dikembalikan?" <---dari takda apa-apa (mati) kita diberi hidup, akhirnya kita mati, Allah jua yang maha kuasa, yang menghidupkan, dan yang mematikan.

wallahua'lam.

liyana said...

freaky...

=(..same2 muhasabah diri

liyana said...

delarocha..

insyaALLAH

liyana said...

JARI YG TERBARAI..

hmm..btui..thanks

liyana said...

menusuk hati

insyaALLAH/

liyana said...

JAMES ALEXANDER..

hmm..btul

liyana said...

sar..

=)

liyana said...

paani..
thanks

liyana said...

ana..insyaALLAH

liyana said...

hansuke..

thanks a lot..

ok..sy dh fhm..
thanks 4 explanation..=)

noor said...

insyaAllah...terbaik di sisi

Anak Wak Mail said...

liyana..janganlah sedih2..Allah ada bersama liyana..

intan.maisarah said...

suka explanation hansuk

semakin hari semakin kita dekat dengan kematian.

fuad ansari said...

bukan liyana je kena pikir, but all of us.. sama2 pikir...

mati itu boleh datang dengan tiba2.. maka bersedialah..

teringat kata2:
ketika aku mengangkat segelas cawan, aku tidak pasti aku mampu hidup sehingga mana aku mampu meletakkan cawan ini kembali..

ketika aku mengunyah makanan, aku tidak pasti aku mampu hidup sehingga mana aku mampu menelannya..

Suhami Ahmad said...

semua akan pergi menghadapNya.....

kokser kokdam said...

takziah utk family arwah..

n peringatan utk yg akan mnyusul arwah (kite smue.. )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...