Tuesday, June 28, 2011

pengalaman berblogging part 3.....

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..


Dan siapakah yang lebih baik perkataannya daripada orang yang menyeru kepada Allah
mengerjakan amal soleh dan berkata
'sesungguhnya aku termasuk orang-orang menyerah diri'
(Fussilat 33)


menyeru kepada kebaikan adalah sesuatu yang amat besar nilainya di sisi Allah SWT
walaupun hanya sepatah kata..

*sedikit perkongsian daripada buku 'i love al-Quran and you?'*
-----------------------------------------------------------------------------------------------


hmm..sambung pengalaman berblogging part 3..
ok..mungkin x pnjg berjela entry ni..
kan panjang2 tak de orang nak bace plak..hee~

ok2..nak cakap pasal header..
first2 berblogging tak taw pun nama benda alah yang kat atas tu namanya header..
tak taw nk tekan kat manepun nk letak gambar ke apeke..hehe..
lepas tu jln2 tgk blog org..
apasal header dierg ade gmbr2 comel2...
so akupun try la adjust2 gak...
seiring dgn kematangan.
chewah..matang kah aku??
haha..korg jgn gelak k..
header tu pun bertukar tukar penampilannya..
sampaila jadi yg seperti sekarang ni..comel x??
comel la gakkan walaupun tak secomel korang punyer

bak kate harrazdani..
dalam entrynyer
header anda mencerminkan siapa anda...
so berdasarkan header saya siapakah saya..ehehe
saya pernah join GA beliau pasal bola..
contest
n dpt hadiah..hee~~
beliau pmnt manchester united..

ok..
nak kenal ngan atok saya tak??..
atok di alam maya..
ni dia
atok..
orang negori sembilan..
atok ni seorang atok yg baik....
pndai menulis novel bertittle "cinta semalam"
ade org ckp atok saya nak iras2 syahir AF8..
pi la terjah nak taw ye ker x..
nenek saya??
nenek xda lagi.....
ade sapa2 nk volunteer jd nenek saya x??
anyone?anyone?

jom terjah blog dieorang...


p/s:hari selasa adelah hari bercerita tntg pengalaman berblog kot..hehe







21 comments:

James Alexander said...

matangkah kamu...???

hmmm...

ok...

mungkin ade sedikit...

hehehe...

ok bye...

liyana said...

james alexander...

hehe..kamu ini..
sperti memerli sy...
ok..bye

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam,tuan,meminta pandangan/nasihat dari wanita berkaitan artikel yang di tulis di blog saya,silalah berkongsi bersamadi blog saya...semoga Allah melimpahi keberkatan pada puan.

noor said...

byk liku2 pengalaman berblogging nih kan

hansuke said...

hm..blog ni ikut taste kot, kalu suka ceria2 maka ceria la blog tu, kalu suka benda comel, maka comel la blog tu..:)

pastu ada juga mengenai perangai manusia, kalu jenis yang suke menunjuk2, maka macam gempak segala benda dalam blog supaya attract attention orang yang menziarahi blog empunya, tambah2 lagi bila dah ramai yang follow atau comment atau pembaca.

bagi saya berblogging tak kisah la macam mana pon layout dia, janji message atau dakwah yang ingin disampaikan (kalau beblog untuk itu).

dan bila sentuh pasal ini, banyak sebab orang berblog, dan semua mengikut agenda masing2, sama ada minat, ikut orang, dakwag dan lain-lain..:)

sekian.

Suhami Ahmad said...

aiyooo..malu...malu @_@
trimas liyana... =)

niena shopping2u said...

hehehe.. sama la, msa memula berblog dlu tatau pape... nk post entri je tau

fuad ansari said...

ingatkan header tu gambar liyana.. (",)

JIJI YU said...

ahaha..aku smpai sekang ni tau post je..nak wat header pergh..jauh nyimpang

Faaein Talip Roy said...

blog akak tak de header.. camne kah? hehehe..

Anak Wak Mail said...

tak tahu la nak buat header camne..hehe..

dari header tu melambangkan awak seorang yang kiut..baby face..hehe..=)

puji2 ni tak da habuan ke??hihi..:p

niena shopping2u said...

hehehe.. jgn maraa

liyana said...

Anak Pendang sekeluarga..

^_^

liyana said...

noor..

aah^_^

liyana said...

hansuke

hmm..btul...
byk tjuuannya
asalkan ap yg dismpai kn itu smpai
Alhamdulillah..

liyana said...

fuad ansari..

erk..hehe..^_^

liyana said...

jiji yu..

haha..kau xde header [un follower rmai..reader rmai^_^

liyana said...

suhaimi ahmad..

malu2plak atok..
welcome

liyana said...

niena shopping2 u
hehe..samela kita

liyana said...

faaein TR

hehe..xpe kain..
jgn risou

liyana said...

Anak Wak Mail..

haha..yerke..

ade2..nntikn habuannye..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...