Monday, June 20, 2011

jom racing basikal petang ni...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang



hmmm..
entry pada hari ini adalah berkaitan dgn Basikal
lame dah tak kayuh basikal laju2...
tiba2 plak rindu akan saat itu...aish..

korang pernah pergi sekolah dgn basikal tak??
mesti bestkn saat mengayuh basikal untuk ke sekolah...
sebab boleh kayuh laju2...hee~~


masa darjah 6 jer mama benarkan pergi sekolah dgn basikal..
tu pun sebab ada banyak extra class
bayangkan pada hari bersekolah mmg tiap2 hari balik pukul 3 lebih
kalau hari minggu plak..
kelas tambahan dari pukul 8 sampai 12..
then pukul 2 sampai kul 4 tuisyen matematik plak...
kalau ada latihan bola jaring pukul 5 kena pi sekolah balik
fuh..mmg tak kenal erti letihla masa darjah 6 tu

so sebagai anak yg *baik solehah prihatin dan x nk menyusahkan parent(abaikan ayat poyo ni)*
aku pun mintak kebenaran nak pergi sekolah dgn basikal

best basikal ni sebab boleh kayuh laju2..
kalau kayuh perlahan tak best..
kalau pergi sekolah sorang2 lagi best..
lagi laju aku kayuh..haha
terer tak...
dari rumah aku..merentasi masjid besar kasa..dan esso..dan sebagainya
so smpaila ke sekolah yg dikenali sbg
SK Mekasar....

masa muda2 dulu mmg la xpe naik basikal laju2..xde org kisah
ni umur dah mkin mngkat..kubur kata mari rumah kata pergi(terasa mcm tua la plak)
kan tak pasal2 org tanya anak pempuan sapela yg kayuh basikal laju2 tu..


rindu nak naik basikal la plak..
jom racing basikal pt
g ni nak??




Dan dia adalah sebaik-baik
pelindung dan sebaik-baik penolong..
(Al-Anfal:40)
.

36 comments:

syrupmasin said...

adoii lame ta naek basikal..rindu jugak nih :D

cikida said...

jom2..racing...truun bukit 2 yg besttt ! ehhehe..

Ila said...

akak dulu darjah 3 dah naik basikal gi sekolah..heheh

James Alexander said...

dulu...

mengayuh untuk ketahui siapa yg lebih laju...


kini...

kayuhan perlahan kerana hanya inginkan angin terhembus ke muka...

atau... naik moto aje... hehehe..

s a r said...

assalamualaikum cek liyana :)

hmm, teringin jugak nak naik basikal. last naik basikal form4 la kot. last tu years ada naik basikal, tapi jatuh. ahah.

teringat dulu mula2 naik basikal pergi sekolah masa darjah 2 tapi, abah follow belakang naik moto. Kata abah akak, muka akak masam je bawak basikal. mana tak masam, baik hantar naik moto je kan. takyah susah akak kayuh basikal. ahaha..

Anak Wak Mail said...

best giler dapat naik basikal dulu..macam dapat kereta plak kan..hahaha..

mak saya sampai darjah pon xbagi naik beskal..tapi pegi ko-k dapatlah nak naik..

suka lagi naik ngan kawan2..=)

^baju kurung^ said...

rindu racing beskal ngan adk2,,
skrg ni naik beskal pon da xbalance

Roza Ami Nanomiya said...

aku pg sekolah jalan kaki ja

5km mcm tu

redza said...

ahahaa jom2 kita racing...lama dh xkayuh beskal nih

Titisan Hujan said...

a ah kn..da lma xnek basikal ni.last nek bsikal p sek form 1.lpas tu p nga moto suda

miloais said...

masa kecik2 xaman sekolah - iols gi sekolah naik bas... tapi gi sekolah agama petang naik basikal...
seronok sangat... bleh racing lagi ngan kawan2...
hehehehe

maya amir said...

ohww lamenye x naik beskal..jom racing..hehe..sure akak yg terpaling last..haha

Suhami Ahmad said...

ayoyoooo...naik basikal itukah?

ABU said...

ala tak pe kayuh je..buat apa nak malu hahaha

aku pun dah lama tak main basikal..hahaha

Azlan Hasan said...

hehe..dulu time sekolah menengah suka gak gi sekolah naik beskal..haha..nampak stylo..hehehe

Regards,
-Strider-

liyana said...

syrupmasin..
hehe..tula pasal

liyana said...

cikida..
haha..btul.
mmg best giler..

liyana said...

ila..


bestla akak..hehe
best kn dpt kayuh bskl

liyana said...

james alexander..
owh cmtuke..haha

liyana said...

sar..haha
btul..follow kot belakang..
tp sbnrnya abah akak syg akak kn
sbb tu follow dlu..
hehe..bgus abah akak

liyana said...

Anak Wak mail

haha..yeke..siannye..

aah best gk ngn kawan2=)

liyana said...

baju kurung..

nape x balance?

liyana said...

Roza Ami..
wah..jauh kot

liyana said...

redza..\

jom2..hehe

liyana said...

titisan hujan..

aah..owh yeke..moto lg kuat lg bleh racing..hehe

liyana said...

milo ais..
haha..bestkan..

liyana said...

maya amir..

haha..jom try dulu..blum cube blum thu=)

liyana said...

suhaimi ahmad..

x bolehkah?hehe

liyana said...

abu..haha..xpeke cmtu..

liyana said...

Azlan Hassan..

owh..stylo yer..huhu

vampire's lovex said...

a'ah...dah lama tak naik beskal...last naik masa drjah nam...huehueheu

liyana said...

VAMPIRES LOVEX

hehe..samela kita=)

M Fizan said...

huhu..tak lar pelik sangat..pelik kalau naik basikal roda tiga budak2 tu..hihi

Mr iz said...

lam juga tak kayuh basikal ni...ijat pun dulu kalu kayuh mesti laju ...time balik la pasal ada anjing yang sedang menunggu untu excersis dirinye... he he he he... aku menjadi mangsa...he he he

liyana said...

m fizan..

haha..agk plik r klu naik yg tu kn..huhu

liyana said...

mr iz..
haha..bez kayuh laju2kn..
sian kamu jd mgsa..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...