Tuesday, June 21, 2011

pengaLamaN bErblogging part 2..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


hmm..
sambung pengalaman berblogging part 2..

ok...
2,3 hari yang lepas..
ade la seorang kawan yg bace blog ni tanya
kenapa blog ni tak ada yg link within tu
alaa..yang anda mungkin meminati tu
untuk baca entry2 yg lain...
dia suhla aku letak benda tu..
senang nak bace entry yg lain

hmm..ok gak kan kalau ada bnda tu..
so aku pun pikirla camner nk wat ..
so aku pi la kat satu blog ni..
then aku memberanikan diri tekan perkataan link within kat bawah
entry tu...
tup2 kuarla cara2 nak letak link within tu..

hmm...
x sampai seminit pun wat bende tu sebenarnya
thanks la kepada yg bertanya tu..
boleh jugak blog aku ni menambahkan aksesorinya..

hmm..
meh nak memperkenalkan blog yg ak selalu terjah..
Titisan Hujan
hmm..lagu kat blog ni best...
binnabil huda tu...
kadang2 aku tak close tab lepas baca entry beliau
semata2 nk dgr lagu tu..hehe
skang pun tgh dgr kt blog beliau
i call her akak...
akak ni suke main ngn anak2 saudara dia and
akak ni takut makan ubat batuk
(jgn marah yer akak..hehe)

hmm..lagi blog yg aku kenal spnjg berblogging ni
adelah blog
miloais
akak ni ske gne perkataan iolss..uolsss..heolss..sheolss
first2bce agak kekok ak nk fhm ape la uolsss..iolss ni..
lame2 dh terbiase..
maklumla ak bkn pndai speaking pun..
MUET pun band 8 jer..
(erk..ade kene mgenake)
akak ni baru jer belajar buat kuih keria..
so sape2 nk belajar wat kuih keria bolehla blajar ngn beliau..
kan akak kan..hehe

hmm..ok next..
blog world n hereafter
ownernya bernama fuad ansari
blog ni selalu nye mengupdate pasal sajian untuk rohani..
penyampaiannya santai and senang difahami
hmm..kalau korang ade masalah pergi bace entry beliau yang ni
setiap masalah ade cara penyelesaiannyakan..
Allah itu sebaik-baik penolong...
reply comment beliau yg still aku igt
adelah 'alangkah baiknya kalau dpt outing ke syurga'..
tibe2 buat aku terfikir..
hmm...mmg best and beruntungla sesapa yg dpt outing ke syurga tu..
teringat balik perihal syurga yg Allah SWT jelaskan dalam Al-Quran..

ok..stakat ini dulu..
akan bersambung di part lain..
insyaALLAH..^_^



40 comments:

Ila said...

nanti rerajin datang blog akak jugak tau..blog biasa2 je

liyana said...

ila..

ok..kak ila..
insyaALLAH in the next part=)

James Alexander said...

ok...

blog kamu dah molek dah...

jgn la tambah memacam gadget ke hape ke...

agak sukar bagi org yg punya internet slow spt sy ni nak bukak anda punye blog...

ok...

liyana said...

james alexander..

haha..insyaALLAH..sy dgr nsht kmu..
ok..

Titisan Hujan said...

weeee~~~~

jgn la gtau kt org akak ni takut minum ubat batuk..haishhh....=p

tq 4 spesel entry ni
wink!!!

liyana said...

haha..
bgtau sdh...

welcome=)

redza said...

pernah gak buat link within tu tpi dh buang hehe

liyana said...

hehe..kenapa buang plak>>

Titisan Hujan said...

hurm...da xjd rahsia lg

keh keh keh

liyana said...

hehe..sori=)

JIJI YU said...

ehehe..titisan ujan tu aku lame tak singgah..

liyana said...

jiji yu..

haa..kalu lame x sggh..
so singgah2 la yer..huhu

cikmemy said...

oloh.bile la blog kite ni nak masuk blog list awok suke bace.hahahaha..memain jek....

btw, salam kenal2 ye cik liyana=)

miloais said...

emmm... tQ liyana dear!
aisehhhhh! malu le plak
cam le best banget blog iols tu...
biasa2 jer nokkkk... kekadang entry merapu ntah hapa... sengal pun ye gak lahhhk!~
hak hak hak

uols... iols tak reti sangat bab2 buat kuih-muih ni.. tu yg gigih nak belajar buat tu,,, dah tukun baru terasa nak belajar katanya! hiks

adan said...

nak singgah ar blog yg cakap "outing ke syurga" tu..

cikida said...

yela..sedap lagu 2...ehe..jatuh cinta sudaa...ngee..;)

liyana said...

cikmemy..

hehe..
insyaALLAH..
salam knal gk=)

liyana said...

milo ais..

haha..iolss suka bace blog uolss
so this entry for uolss
(berjgkit sdh)

liyana said...

adan..yer
sila singgah=)

liyana said...

cikida..

btulkan i kate..hehe

Anak Wak Mail said...

saya pon xreti nak buat link within ni..padahal nak buat dia berapa minit je..senang sangat.

Far8 budak baik said...

aku tahu tak...dah 2 thun
berblog ak tak tahu pun link
within tu..hahahaha....
waaa..ak tak tahu nk wat ape
yg kau suroh hari tuu..
nnti aku try ehh =)

liyana said...

Anak wak Mail..
hehe..samela kita

liyana said...

farid..

haha..kau mesti byk idea..
cara kau mnulis pn sntai..
mesti bleh pnyer..chayok2!

Azlan Hasan said...

cantek..pasni ni ade idea aku nak BW kat mana..hehee

Regards,
-Strider-

Suhami Ahmad said...

kuih keria tu kuih karipap ke?

fuad ansari said...

erk...
terkejut sekejap..

apa2 pun..
jazakAllahu khoiron kathiro... (",)

p/s:sebut je pasal akak titisan hujan tu, teringat ubat batuk.. hehe.. sungguh serasi mereka berdua kan.. (",)

liyana said...

Azlan hassan..
sila2..=)

liyana said...

suhaimi ahmad..

tak..bentuk dia mcm donat

liyana said...

fuad ansari

=)

aah..mereka sangt serasi=)

teyn teyn said...

bagos nye awak .. siap promote ag eh .. hehehe

kite terjahhh .. hahaha

niena shopping2u said...

dlu penah jgak letak tpi blog jdi berat.. a'ah, blog diorg mmg best :)
singgah jgak selalu :)

Solihin Zubir said...

knapa psg 3 je like within tu?
knapa x psg 5 trus? hehehe...

NuSaNa NoSa 91 said...

hehe~ dulu keen pernah letak gak widget link within tu.. pas tukar template, mls letak.. ^_^

ana said...

pernah gak letak widget ni dulu...tp dh buang :)

liyana said...

teyn teyn

haha..sila terjah..

liyana said...

niena shopping2u

owh jd berat yer..

liyana said...

solihin zubir..

3 cukup..hehe

liyana said...

nusana nusa91

owh..huhu

liyana said...

ana..
owh ic

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...