Wednesday, June 15, 2011

siakap senohong si ikan duri..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Siakap senohong si ikan duri..
bercakap bohong lama2 mencuri...

saya belajar pantun dua kerat ni ni masa darjah dua kalau tak silap....

ok topik pada hari ni bukan pasal pantun dua kerat..tiga kerat mahupun sepuluh kerat..

topik hari ni pasal ikan siakap 3 rasa...

korang makan x??

one of my favourite food
memang tak sentuh lauk lain dh kalau ade ikan ni..hehe
pic dari cik google..


tgk org buat macam senang jer..

boleh blajar ngn mama ni...

my aunty goreng ikan tu ngn tepung jagung nk bagi rangup..

hmm..ade sape2 ade tmbhn idea nk bagi ikan tu lg sedap..

nk jdikan ia empat...lima..atau 6 raseke??

anyone??




----------------------------------------------------------------------------------------
Maka barangsiapa mengerjakan kebaikan seberat zarrah nescaya ia akan melihat balasannya
dan barangsiapa mengerjakan kejahatan seberat zarrah niscaya ia akan melihat balasannya..
(Az-Zalzalah:7-8)






37 comments:

miloais said...

iols tau makan sajorkkkkkkk!~
nak buat memang tak reti!
hehehehe

liyana said...

haha..nmpk mcm sng jer iollss
try r wat..hehe

ghost writer said...

+ sos tiram

+ seasoning

+ lada sula

+ kicap tamin.

tadaaa...dah tujuh rasa dah + dengan 3 rasa yang sedia ada.

fazilzura said...

emm kene g tany tokey kedai tu ..

* jom terjah fazurybeuteq.blogspot.com

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

mmm..ikan siakap.. sedap2..
*erkk..tiap2 bulan mkn ikan siakap.. adik slalu g memancing..mesti bawa balik ikan siakap..

bujal X said...

ada sesetengah kedai dia tambah satu rasa~~rasa hampeh~~haih~~bukan semua kedai tau masak ikan tiga rasa~~

intan.maisarah said...

senyum dengan komen bujal..
hahhaa



gambar tu
nampak ada bau

baru tau goreng dengan tepung jagung bagi rangup

JIJI YU said...

ekekekek..ape kata taruk kurma..

shopping2u said...

sedap.. suke sgt mkn ikat siakap masak stim .. =.=

James Alexander said...

ni nak sampai seribu satu rasa ke...?? susah le cenggitu...

yg pasti, ikan tu musti fresh... baru rasa fresh tersemat dlm hidangan tersebut... hahaha...

ASaDa RyutaRo said...

alhamdulillah dah kenyang makan ayam kari dengan telur mata. kurang rasa terliur nak makan ikan siakap tiga rasa. heee :P

buat masak merah pun sedap gak ikan siakap ni. ;)

Faaein Talip Roy said...

perghh... gambar makanan ni buat akak keliuh lah dek.. huhuhu..

hmm.. tak reti nak bagi apa2 idea.. tak reti bab2 masak ni.. hehehe...

Ila said...

belajar jgn tak belajar ek...hehehee

liyana said...

ghost writter..

fuyoo..cmnerla rasenye nnti yer..

liyana said...

fazilzura..

erk..kne tnye tokei kedai ke?hehe

liyana said...

c.m.a..aah..mmg sedap..hehe

liyana said...

bujal x..

erk..hehe
harap2 xde rase tu..=)

liyana said...

intan maisarah..aah..saya pun baru tahu=)

liyana said...

jiji yu..

erk..ak x mkn kurma..nhehe

liyana said...

shopping2u

aah..hehe..owh..masak stim

liyana said...

james alexander..haha..
agakla//hmm..ikan yg fresh tu mmg pntg..hehe

liyana said...

asada ryutaro..

haha..ok..hmm..ok

liyana said...

faaein..

haha..sori kak inn
hehe..xpe2..kite blaja=)

liyana said...

ila..
insyaALLAH=)

liyana said...

ILA..

nape xleh msuk blog awak?
profile not available

kokser kokdam said...

nk suh sedak?

wi ambo make.. InsyaAllah ikan tu akan dikatakan sedak..

hahahaha

wath said...

siakap masam manis lagi sedap!!!

siakap stim pn ske gak. hehe


da siap leh pos sini eh :D

JARI YANG TERBARAI said...

rasa sedap

rasa tak sedap

hmmm 3+2=5 rasa dah

ABU said...

huhu sedapnya..

senyumSOYA said...

kalau boleh makan sama2 ni sdap ni..heheheh...

kat rumah ada kuali kecik2 ja..so kena potong saiz kecik2 sket dan amik fillet dia then goreng celup tepung past buat kuah 3 rasa tu sdap!! heheh.rangup!!(^^!

liyana said...

kokser kokdam..

haha..yoloko?
bereh2

liyana said...

wath...
owh ye ke..
haha..x smpt smpai dh basi..hehe

liyana said...

jari yg terbarai..
erk..cmtu plak

liyana said...

abu
huhu

liyana said...

senyum Soya

hehe..mmg sdp..komen kmu tu buat sy lpr..hehe

ejulz said...

halamak meleleh air liur tgk gambar ni.. heHE

Khairil said...

suka siakap masak kicap and sos tiram...best...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...