Wednesday, August 3, 2011

sori....sila bace...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...


tujuan entry ni diupdate adelah untuk say sorry...
because entry yg sebelum ni ade hadis fadhilat pasal solat terawikhkn
tp diragui akan kesahihannya...
take it form buku 99 solat sunat...
selalunye msti ade drpd hadis mne2kn...

sori sesangat kalau tersalah info...
harus berhati2 lain kali....

thanks
cer tgk sini...

SINI

thanks to ejulz coz gtaw...

14 comments:

fuad ansari said...

yup ramai jugak kata yg hadis tu tak sohih..

tapi takpela.. yang penting segala amalan kebaikan yg kita lakukan adalah untuk beroleh redha Allah juga untuk beroleh syurga yang berkekalan..

JIJI YU said...

bahya nokk kongsi2 benda2 yang tak au mane asal usulnya

s a r said...

assalamualaikum.

takpa dear. kita still lakukan kebaikan bukan semata untuk dapatkan apa yang sepatutnya. tapi semua sebab Dia kan. :)

James Alexander said...

berhati2 lain kali ye...

ORLANDO AHMAD said...

lepas ni hati2

Prince Halilintar said...

owh, rasenya fadilat tu bukan dari hadis2 yg shohih..allahualam

ejulz said...

bagi ejulz satu je yg perlu ditanam lam hati, setiap amalan yg kita lakukan pasti akan mendapat ganjaran di sisi Allah s.w.t.. semoga kita mendapat hidayah dariNya di Ramadhan ini.. :)

ana said...

niat baik utk kongsi ilmu...insyaalah tuhan maha mengetahui

Qila said...

semua manusia penah melakukan kesilapan :)

Titisan Hujan said...

ok la tu..

Anak Wak Mail said...

hehe,,Alhamdulillah ada yang nak tegur kan..=)

~SaL IjOu~ said...

kita x sempurna..kdg2 kesilapan dilakukan secara x sengaja..tp dari situ boleh belajar & berhati2~ =)

BLADE EDGE said...

salam...

berkenaan fadhilat tarawih yg 30 malam tu, saya pun ada terbaca kat blog redzuan-ridz mengenainya. mmg dinyatakan jugak rujukannya di laman mufti tu..

ada diterangkan juga fadhilat ni dtgnya dr hadis palsu sbb tidak dinyatakan riwayatnya drp sape n dr mana. bgtu juga dgn pasal azab tinggalkan solat 5 waktu.. kdg2 masyarakat kita ni pun satu hal, asalkan baik jer terus ambik tanpa usul periksa. spatutnya kene check dulu serba sikit dr mana sumbernya, sahih atau tidaknya..

ok, selamat berpuasa :-)

chairooL ruLez said...

ramai dah tegur rupenye,,takpe2 niat tu baek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...