Monday, August 1, 2011

bajet jer...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


hari ni hari pertama puasa di bulan ramadhan untuk thn ini...
Alhamdulillah masih berkesempatan...
kuharapkan ramadan kali ini penuh makna...^_^

semalam bajet nak tido awal...
kul 11 la konon2nya...
then terbabas gk smpai kul 11.45...

try to sleep...
pejam celik pejam celik..kul 12. 30 x tido2 gk..
haish..nape ssh sgt nk tido awal..ade tips tak??

alang2 dh update ni meh nak share cikit ape yg aku bce dlm buku 99 solat sunat..


..
Diriwayatkan oleh Sayidina Ali bin Abi Talib katanya bahaya beliau tlh ditanya oleh sahabat akan Rasulullah SAW tentang kelebihan terawih pada mlm2 bulan ramadhan..Antaranya..

Malam kedua...mlm ni
la kirenya
diampunkan dosa2nya dan dosa kedua ibubapanya

haa..best x??
bestkan...so jom rebut peluang untuk terawikh mlm ni...


duk blogwalking td...
terbace satu entry ni..agk menarik..
jom bace...
kat blog efa
sekadar gambar hiasan..coz nmpk cam comey jer gmbr ni..hehe








18 comments:

JIJI YU said...

hehe..ni hadis pasal fadhilat kan..hurmmm....

Prince Halilintar said...

prince pun smlm tido lewat jgk..tapi bangun sahur awal jgk..

Freaky said...

selamat berpuasa dan selamat beramal :)

miloais said...

sokmo nya kita selalu merancang kan???

apple hijau said...

selamat mengerjakan ibadah berpuasa...

James Alexander said...

mungkin kena makan ubat tido kot, baru bleh tido awal...

s a r said...

menarik menarik menarik! :D

salam.

Anak Wak Mail said...

jom!!terawikh sama2..=)

delarocha said...

nak tido awal mudah je, off laptop tu :-)

Titisan Hujan said...

slmt bpuasa dik

bighagenjo said...

selamat menyambut ramadan dgn cemerlang. :)

♥ p a a n i ♥ said...

selamat berpuasa!:)

akoo pae said...

akoo pon ade masalah yg same la..
plan nak tido awal dah.
tp tkebil2 jugak smpai kol 1 lebey..huu

hepi puase =)

Asakura said...

baru baca tapi mlm nie dh solat terawih ke-3...:D

Faaein Talip Roy said...

nape nak tido awal2.. takpe tido je lambat2..malam masih muda.. hahaha.. =P

selamat menjalani ibadah puasa liyana.. =]

ejulz said...

puasa tahun lps ejulz ada jemput seorang penceramah dari jakim. tajuk tentang puasa.. ejulz penah utarakan soalan tentang kekeliruan kelebihan solat terawih. dan penceramah tu kata hadis tu hadis maudhu`(rekaan). cuba yana tgk web ni.. :)http://mufti.islam.gov.my/terengganu/?subid=10&parent=06

Suhami Ahmad said...

selamat menjalani ibadah puasa...menarik ganjaran tarawikh tu

fuad ansari said...

orang kata, solat taubat sebelum tido, senang sikit nak tido.. (",)

selamat berpuasa ye.. (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...