Wednesday, August 10, 2011

termelawat...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang



hmm..just wanna share pengalaman
melawat kanak2 istimewa...
xdela melawat..tapi 'termelawat'

semalam niat asal just nak gi wat medical checkup jer kat tempat abah kerje..
Klinik Kesihatan Tendong..
medical check up tu kejap jer....
sebab yg check2 tu kawan2 sekerja abah..so cptla siap..

pastu sempatla gi kat pusat jagaan kanak2 istimewa kat kwsn klinik tu gk..
hmm..kanak2 istimewa..
most of them sindrom down...
tgk dieorang main2..
ngan akak2 yang jaga dieorg..

mama pernah gitaw...
jaga kanak2 istimewa mcm jaga ahli syurga..
yer la dh dieorang mmg x da dosa pn kn...
and yang jaga insyaALLAH byk ganjarannya..
lebih2 lg ia memerlukan kesabaran

yang paling tua kat pusat jagaan knk2 istimewa tu umur 22 thn..
yang tu abah ckp kdg2 tolong tukang kebun tebas semak2 kt situ..
patutla asyik pegang parang jer..takut gak tgk..

haa..yang tukang kebun plak..pakai kereta exora kot...
yang pnjg2 tu....terer2..abah aku pun pakai wira aeroback jer...
rezeki kn..xsemestinya kene ade kelayakan tinggi2..
usaha tu yg penting....

cousin aku pn wat medical check up sekali time tu...
so bila kawan2 abah tanye..
mane so anak demo??
abah aku suh dieorg teka..main teka tekila plak
4 teka betul..1 teka salah..
so btulla aku ni anak abah..haha
eh..anak mama jgk ok..


so kesimpualannya..
bersyukurla kan..diberi kesempurnaan fizikal..
ni tak kalu ade satu jerawat kecik yg naik pun nak ngadu kat mama..akulatu..=.=

dh2..
stakat ni dulu..
type pnjg2 blum tentu ade org nk bace..haha

adios~~~




12 comments:

redza said...

kena byk bersabr jugak nak layan kerenah diorang kan....

pehh cam xcaya tukang kebun pakai exora huhuhuu

James Alexander said...

anak abah rupenye...hehehe...

Rash said...

nama pon kanak2 istimewa.. nak jaga dieorg pon kene lah istimewa jugak.. baru dieorg dgr ckp.. yg penting dieorg pon manusia yg ade hati dan perasaan.. x ada beza nya antara kita dan mereka.. =)

s a r said...

assalamualaikum liyana.

hm, memang kena banyak sabar dengan anak2 istimewa ni. pernah gak melibatkan diri dengan mereka ni tapi bukan termelawat. tapi disengajakan lawat.

hm, saya pernah pergi yang anak2 istimewa mental. tengok macam orang biasa je. yang hensem2, yang cantik2. tapi ada masalah. kesian sangat. tak boleh nak urus dengan baik.

kuasa Dia kan. bersyukur apa yang ada pada kita sekarang ni. jika tak, saya pun tak jumpa cek liyana dalam alam maya ni. :D

p/s- saya pun anak abah :P

yad'z said...

hehehe.. mesti muka iras ayah ni.. hehe.. btw.. seronok sebenarnya if dapat luangkan masa dengan kanak2 istimewa ni.. sy penah rasa.. mereka sangat2 istimewa.. ciuman dierang, pelukan dierang pada kita.. betul2 ikhlas.. dapat rasa tu.. ^^

ejulz said...

syukur ke hadratNya..

Faaein Talip Roy said...

anak manja.. hehehe..

JIJI YU said...

oit..klinik tuuu..aku bese gi

Prince Halilintar said...

liyana tulis panjang pun prince bace jgk la...hehe

p/s: liyana klu nk kad raya dari prince tlg send emel alamat rmh kat sini: yim_my47@yahoo.com

Anak Wak Mail said...

saya suka jugak main dengan diorang ni..kelakar..tapi kadang2 ada yang suka gigit tangan..tu yang takut..haha..

ALhamdulillah kita lebih sempurna dari mereka,,jadi hargai sebaiknya..:)

bighagenjo said...

yess, bersyukur..

bighagenjo said...

syukur alhamdulillah kita d lahirkan lebih baik keadaannya. kena bnyk saba tuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...