Friday, April 13, 2012

dan bila esok kita kan bertemu kembali..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..


bertemu kembali kita dalam entry kali ini..chewah..
(gaya ala-ala pengacara terkemuka)..

sambil update blog ni sambil download cerita Nora Elena..
time-time free kat u nnti bolehla layan citer tu kn..
nak online kat kolej kediaman tu mmg la x boleh..
entah knape dgn lappy ni...
haish...
xpela..at least bleh siapkan assignment by using this lappy pun dh besyukur dh kn..
almost 3 years dh lappy ni berbakti kat tuan dia..
cerita tu macam best..
sejak bila ntah aku minat tengok cerita melayu bersiri ni??..kwang2..
seingat-ingat aku dah 3 tahun dah aku x lyn cerita melayu bersiri..
xpela..layan jer..


dan bila

dan bila itu yang Allah larang..kite kene kuat untuk tidak melakukannya..
dan bila itu yang Allah suruh..kite kene kuat untuk melakukannya
dan bila ade ujian tiba..kita mesti kuat hadapinya..
dan bila ade test tibe...kite kene kuat hadapinya..
dan bila ade assignment..kite kene kuat hadapinya..
dan bila ade final exam..kita kene kuat hadapinya..

pokoknya
kite harus kuat kerana
'Seseorang mukmin yang kuat itu lebih baik dan disayangi Allah dari seorang mukmin yang lemah'
(Hadis Riwayat Imam Bukhari)..
so INGAT!!!!anda harus kuat!!!
haaa...dlm entry ni jugak aku nak membicarakan pasal make up,,
ecece..
macamla aku pakar dalam make up memake up ni kan..
aku rase ak la orang yg paling kuno dan paling kampung bila membicarakan soal ni..
aku tgk org lain pakai bende tu la benda ni la..
apekebenda tu??
haha..siyes ak tak reti..
lagipun x sempat derr..ak nk make up bgai...
baikla aku stdy..bace mathurat ke before gi kelas tu kn...wahaha
(bajet student cemerlang la ni)...poyo jess..
yang aku kenal bende2 ni jerla kot..



 alang-alang upload gambar yang aku amik ntah dari mane..
sambil2 aku promote la yer...

kadang-kadang bila malas sgt..
pakai bedak tu jer haa..
senang der..
ape kes aku citer pasal bende ni seme??
ak pun x taw..wahaha..layan jer la yer..

(bersyukurla dengan wajah yang diberi oleh Allah)
(wajah itu hanya pinjaman sementara)
ecece..sempat lagi..
so thanks to Allah...
say Alhamdulillah

cuti ku berbaki 2 hari..
Alhamdulillah assignment dah siap..
study for the test jer belum...
doakan sy untuk 2 test yg bakal tibe2..

Alhamdulillah result test2 yg sebelum ni boleh membuatkan aku tersenyum..hihi
ini gara-gara  aku x dpt on9..so the only thing i can do adalah study n bace buku2 keagamaan yg aku bawak tu..
kalau tak satu buku tu ntah beberapa bulan baru boleh habis..>.< 

awak tu kalau baca blog ni..
pinjam kate-kate kamu kejap..
im single but not available
  just available for my future husband only
chewah... 

bykk btul cabaran dalam hidup ni kn..
yg pnting hati kene kuat..hmm



k la..
adios`~`
salam...



2 comments:

ejulz said...

bila ade ujian tiba..kita mesti kuat hadapinya.. *suke ni.. :)

Suhami Ahmad said...

Gud luck dalam exam liyana! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...