Saturday, June 30, 2012

pujian atau kutukan~~

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

\

actually just wanna share input daripada pembacaan buku
'Mukmin Profesional'

its about 
'mendengar pujian dan kutukan Malaikat'

Orang yang hendak mati akan dapat mendengar pujian dan kritikan dari Malaikat disisinya
(Raqib dan Atid)


Jika amalan yang dilakukan seseorang  itu baik,dia akan dipuji dengan kata-kata yang baik dan menghiburkan menjelang kematiannnya

Jika amalan yang dilakukan seseorang itu buruk,ia akan dikutuk dengan kata-kata yang menyakitkan dari malaikat

hmmmmmmmmm..
Bayangkan betapa seksanya menghadapi saat yang sangat sangat sangat menyakitkan
ditambahkan pula dengan kata-kata kutukan dari Malaikat kn.

kalau pernah melakukan kesilapan dan sedar dengan kesilapan tersebut..perbaikilah..
takkan nak biarkan diri terus berada dalam kesilapan kn...


hmm..
dalam mase study week..kebanyakkan student akan  menggunakan banyak kertas 
untuk buat latihan n nota kan.
untuk menjimatkan penggunaan kertas dan pen..
 salah satu cara untuk menjimatkan penggunaan kertas adalah dengan  
menggunakan mozek dan
marker pen yg bkn permanent dan kain buruk
pembelajaran juga lebih effektif
(bagi bilik yang ade mozekla)
bila dah x nak tengok padam jer
 
comel x tulisan aku??  =P


3 comments:

Amanina said...

liyanaaaaa. haha comel la ko niiii. tak pernah terpikir nak study guna mozek. hehehe.

tapi kat sini pernah jugaklah guna konsep yang same, plastik sampah yg kaler biru lembut tu, tampal kat dinding, pastu study la sesuka hati gune white board marker. :D

(malas nak beli whiteboard mini sebenarnye hihihi)

s a r said...

assalamualaikum :)

hmm..
ada di antara kita yang membiarkan diri kita dalam kesalahan sebab, HATI tu masih takde RASA. sebab itu terus leka.

p/s- cute betul boleh tulis atas mozek. ahah

ejulz said...

smoga kita semua dilindungiNya..

macam budak2 conteng.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...