Wednesday, July 4, 2012

tenangkah?? gelisahkah??

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

jom update lagi~~
hmm..cuti2 ni..aktivitinya same je..
kalau x membaca..online..
kalau x online...skipping..
kalau x skipping..belajar mmasak

Ini buku 'Aku Terima Nikahnya'
apa kes aku tunjuk buku ni??
oppss..stop..stop..jangan buat spekulasi sendiri ok!
aku belum menerima lamaran sesiapa lagi.~~
(ayat bajet hot yg agk tidak boleh blaa..)..kwang2

tapi really enjoy bace buku ni..
actually dh lame tgk buku ni kt kedai2 buku..
tapi x terbuka hati nak beli..just pandang sebelah mata jer..
tup2 kawan call gitaw dia nk post buku ni ..
so terima jerla..
x dela excited sgt nk bce buku ni...
dah seminggu ade kat umah pun...buku tu masih dalam almari lg..dont know why~~
selepas seminggu bercuti kat rumah baru terbuka hati nak bace..

and guess what!!
bace first page i dah dpt satu input..
so aku bacela topic yang pertama..
and aku dpt 3 input!!

Agk menarik..
buku ni berkisahkan tentang kehidupan..
macam mane nk hadapi cabaran hidup..
kehidupan rumahtangga yang berlandaskan islam....cukup indah~~

apakah input yang aku dapat dlm first topic..
memandangkn entry ni dah terlalu panjang..
so aku share satu je input dlm entry ni yer..
Hati itu akan tenteram kepada kebaikan..
hati itu akan gelisah terhadap kejahatan..
bandingkan kata-kata itu dengan life yg ak lalui skang..
and thats true..
maybe perkataan tu perkataan biase je..
tp pada kehidupan seorg mukmin..ia amat bermakna..
amat bermkna...(menaip dgn penuh perasaan..haha) ..

cuba korang rase sendiri~~..
dalam satu hari tu kalau korang buat kebaikan mesti korang rasa tenangkan..
even korang just niat nak buat baik pun korang dah rase tenang.

and cuba dalam satu hari tu korang rase korang macam ade wat silap..
mesti korang akan rase gelisah jer...
duduk pn x tenang jer..kn3..

okla~~entry ni dah terlebih panjang gamaknya..
InsyaALLAH

ilmu yang kedua akan ak kongsikan pada next entry..


p/s:
akhirnya dah jumpa tudung bawal labuh yang 2 tone tu..hew hew
Alhamdulillah~~










sumber>>google image

10 comments:

Cikgu Hairul said...

kejahatan merosakkan hati. hati rosak semestinya tidak tenang.

onlajer said...

lagi kalau nak tambah tenang banyak2 lah membaca Alquraan

ejulz said...

x lama lagi la ni.. hehe

Titisan Hujan said...

aku telah dinikahi.hikhikhik

ana fatihah said...

Saya pun dah bace buku tu..Yg kedua dan ketiga pun dah ada kat rumah.Tapi,baru bace smpai dua..hehe :)

liyana said...

CIKGU HAIRUL..
BTUL TU~

liyana said...

onlajer..
aah..insyaALLAH semestinya

liyana said...

ejulz
ap yg x lme lg??aha..:P

liyana said...

titisan hujan
semoga bahgia selalu kak:)

Suhami Ahmad said...

gud2...tingkatkan iman kurangkan dosa...hew hew

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...