Saturday, April 30, 2011

adekah dunia ini lebih bahagia tanpa saya+menyerikan wajah

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..
Astaghfirullahalzim
Astaghfirullahalazim
Astaghfirullahalazim..


baru lepas ujian MEDSI (ujian utk mnjadi pendidik)dari pukul 10-11 td..
hmm..300 soalan yg aku kne jwb...
so ak jwb jerla dgn sejujur-sejujurnya..=.=

hmm...ujian bertulis dh pergi...
just wait for result untuk temuduga dpt ke tak...
berserah kepada ALLAH nak bagi ke takkn..
yg penting jgn putus2 untuk berdoa..
Allah syg kt hambanya yg sntiasa meminta kepadaNya
Adekah klu kita sentiasa meminta kepada mnusia..mnusia akn syg kita??
hmm..fikir2kn...
ALLAH pemberi rezeki terbaik..
Dialah pemberi rezeki yg terbaik..(Saba':39)
Yakin itu!

soalan yg aku teragak agak nk jwb 'ya' atau 'tidak'
adelah..
ADAKAH DUNIA INI LEBIH BAHAGIA TANPA SAYA..
agak2 korg dunia ni lebih bahagia ke kalau tanpa aku??=.=
sila jwb secara tidak jujur ok..
ketidakjujuran anda amat saya hargai..(^_^)

okla..
nak taw x cara na menyerikan wajah mcm mana?
sng aja!
selepas bangun dari tidur
ambil sedikit air....selawat 3 kali..dan sapukan pada muka..
lakukan ikhlas kerana ALLAH.
insyaALLAH mnjadi..







18 comments:

zacky ~786~ said...

waaa dpt petua laa.. hehe.. nk try laa tiap2 hari .. :)

liyana said...

sila-sila(^_^)

nelly said...

wah ..nice lorh !
like2

JIJI YU said...

woohoho..ko kena ujian medsi kat skolah mane..adek aku pon kena gak tadi

Suhami Ahmad said...

insyaAllah atok pun nak try petua tu...hehe

Titisan Hujan said...

wah..dpt intebiu nk msuk ipg ea??
mudah2an berjaya melayakkan diri utk mjadi seorg pendidik ^^,

Mr iz said...

ye betul tu setelah segala usaha dilakukan kita hanya mampu berdoa..dan tawakkal padanya...kan

liyana said...

nelly..hhe..timer kasih..

liyana said...

jiji
smka lati..adik ko kene ktne?

liyana said...

atok..
sila2..dialu alukan=)

liyana said...

TITISAN HUJAN..
x ..bru ujian medsi...

liyana said...

mr iz..
aah..btul2..thanks 4 advice

Epal Hirata said...

bakal cekgu jugak ke ni?hehhe

Solihin Zubir said...

adakah dunia ini lebih bahagia tanpa sy?

wahh.. berat gak soalan tu..

tp, jwpnnya mestilah YA.. ye tak? hehehe..

dgn YA, kita yakin dgn diri kita.. kita mampu berusaha menjadi yg terbaek agar dunia bahagia dgn kehadiran kita..

CIK GADIS said...

whoaaa!nice petua neyh..ngeh3!wow!300 soklan mcbar gk nk jwb,, =(

liyana said...

solihin zubir..aah..btul22..kata2 yg amat mnyaakinkn..tq!

liyana said...

cik gadis..hheehe..try it!..aah agk mncabar

azi nur said...

insyallah~ :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...