Monday, May 9, 2011

aku dan bola..

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


aku dan bola...
mcm ganas plak wat tajuk entry ni 'aku dan bola'..hehe
ada apa dengan bola??


abah..
abah aku ni salah seorg peminat bola sepak..
dia pernah cerita masa zaman dia sekolah haritu dia snggup simpan duit semata-mata nk beli tiket utk tgk perlawanan bola sepak.. smpai skang pn kalu ade kelapangn waktu.. die akan ajak adik bongsu aku tgk bola.. takpun adik aku yg ajak abah..hish.

mama...
mama minat bola sepak??
tidak mungkin..hehe.. tapi mama aku sabar jer melayan kerenah abah n adik aku pasal bola sepak ni... biasenya kalu kt ade perlawanan bola kt stadium kota bharu tu mmg susahla nk parking kereta kalu x dtg awal.. so mama la yg drive hantar dieorg tgk bola kat kb nuh..dari pasir mas.. lepas tu mama akan tunggu dieorg smpai kul 10 lebey kat umah emaknye abah aku
(nenek aku latu) selaku mak meertua dia yg terletak kat kota bharu..

snggup kot smpai kul 1o lebey tunggu bguskan mama aku.. adekah aku boleh jd mcm mama aku?? wait n see..haha.

adik aku..
ntahla die..addicted giler kot ngn bola..kalu boleh tiap2 minggu nk beli bola baru.. men game pn game bola..ptg pn maen bola...
kalu on9 pn tgk pasal bola.. malam die x maenla..study.. rajin macam aku.. erk ye ke..


abang aku..
hmm..dia ni x addicted sgt ngn bola..
maybe bizi study kot..xda kesempatan nk tgk bola .. paling x pun dia akan tnya abah aku keptusan perlwnn bola sepak.. tu jerla

aku... Bolddulu2..aku minat gakla tgk bola.. tp yg melibatkan pasukan kelantan jerla.. manchester ke chelsea ke seme tu ak x mnt... sbb ak just tgk utk suka2 jer... dulu..kalu tgk bola..aku ade geng nk jerit2 iaitu arwah adik perempuan aku.. kalu dkat2 nak gol tu mesti kiteorg jerit.. tp xdela smpai jiran yg 4o dari knn kiri dpn n blakang dgr.. jiran sebelah tu ak xtawla..
aku xdela ganas smpai nk terjerit bagai org giler..
aku ni lembut orgnyer..
liyana pn mksudnye kelembutankn..hehe.. kalu masuk gol mesti pluk2 n senyum bangga walaupun bkn kiterog yg maen..hehe tp skang dh tak cmtu.. klu ade perlawanan bola pn aku just berminat nk taw kputusan die jer.. miss my sis..





sape boleh tolong ajar aku wat biskut bola ni??
mcm sedap jer kn..





ape pgalaman korg dgn bola??
jom share kalau sudi~~

25 comments:

Freaky said...

bagusnya mak sanggup hantar dan tunggu mereka tgk bola. :)

liyana said...

hehe..:)

Meera said...

Aahla.. comelnyaaa biskut tu...

JIJI YU said...

ye ke..bese pompuan bersorak mmg lagi kuat..ehehe

liyana said...

meera..comelkn..hehe..

jiji..aish..yg tu ak x taw..
time tu aku form 3 orm 4 je kot..
msih keanak-anakan lg..haha

@eYi@ said...

aku dan bola... hahahahahha..
mandi air sirap..
mrcun bolaa..
mxican wave..
bakar trak...
rusuhan...
golll...
gocohhh...
&
Piala MALAYA... semooo rasoo dohh.. haha

liyana said...

eyi..
tu dio peminat bola sepak sapa doh..haha..rjin gocoh jugkko?

@eYi@ said...

dok ehh.. tngok jahh..

liyana said...

eyi..hhehe..igtkn gocoh jugk

Papa Mifz said...

pernah jadi johan dulu antara kelas-kelas la kat sekolah dulu...tp sebagai pemain simpanan je la..x main pun..hehe tp ok la dpt gak piala...hehe

salam kenal dr papa mifz yer..:)

Budak Kampung said...

tngok bola kat kdai mamak paling best=)hehe

liyana said...

papa mifz..
haha..nice oklatu..
salam knl gk!

budak kampung..haha..yeke..

blog cinta said...

Bola memang best tapi kalau main tak reti tengok je la reti hehe

alexa yussida said...

sy pon minat gila kat bola tapi bola barcelona je la..team lain yg main tak tgk sgt,just amik tahu result je..hehe

liyana said...

blog cnta..haha..saya klu bleh nk maen skali

alexa..
hehe..saya pnmnt bola..tp klunegeri sy jer yg men=)

Titisan Hujan said...

hoho....
peminat bola nih.
dh get redi nk ke bkit jalil dh ni tgk klate lwn.bia xkonpom lg pon.ngeh3

liyana said...

titisan hujan..
hehe..terer2..nk g jugok!

ReenAppLe said...

bola????ada masa tengok... takde masa tanya member lelaki keputusannya... hahahha..
the conclussionnya i'm fine with football....
rasa3 kalao encik suami(akan datang...x tao sape...hahaha) minat bola...aku pom tumpang tengok sama... hahahah.
kalao dapat team favourite yg sama..okey la... hahahah
by the way i'm MU fan's..huhuhu

liyana said...

reen apple..haha..
btul....kalu si suami(akan dtg)mnt bola..so mgkin bleh tnmkn mnt gk=)

Faaein Talip Roy said...

macam sedap je kueh bola tu.. leh terai raya nanti.. hehehe..

dulu suka gak tgk bola..

skang ni.. sejak mak aye dah de menantu klate... suka betul sokong pasukan klate.. hehehe..

Suhami Ahmad said...

Atok tak suka bola...atok suka coklat bola tu!! hihi

liyana said...

faeein..aah,,hehe..owh bgusla..gomo kelate gomo!

liyana said...

atok..bgus atok!haha

Epal Hirata said...

ari2 first time tgk kelantan lwn selangor kt stadium...hehe,kalu x duk tgk kt tv je..xpn tny kptsn kt poksu..

Ada geng best la..

liyana said...

epal hirata..wah..kt stadium tu..
sy tgk kt tv jer klu nk tgk
emm,klu ada geng bestla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...