Saturday, May 21, 2011

harap korang terhibur..aku?saya?


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Maha Penyayang

hmm..entry akak kali ni x panjang
just wanna post kata2 dalam lagu 'sesekali diuji'

Apa jua bala bencana singgah menerpa
Menguji jauh mananya sabar kita
Mungkin selama ini kita terlupa

Kita terlalu leka dengan nikmat kurniaanNya
Maka diberi sedikit ujian
Menguji tahap keimanan dijiwa



ok dah..
akak harap korang terhibur..
jom same2 renungkan..
n selamat beramal...




p/s:
my friend pelik nape i gune perkataan 'aku'
dalam blog...
dia kate mcm plik jer aku bahasakan diri aku ni aku...mcm kasar sikit
HMM..selama ni dia judge aku lmh lembut la kot melalui perwatakan aku
tp mksud liyana mmg kelembutan pun
haha..liyana dh start poyo kn diri....mintak sori..
hmm..korg rasa selesa x kalu akak gune pkataan aku??
or nak lebih sopan saya.??

mungkin penulisan dalam blog ni trus dari hati..
so terkeluarla aku..

kalau kat luar xdela akak bahasakan diri ni aku melainkan dgn kawan2 yg paling rapat je



26 comments:

Freaky said...

guna je mana yang rasa selesa :)

Entri for fun

Republic Aku said...

sebenarnya tulis "aku" lebih feel yer tak...senang jer idea datang...

Suhami Ahmad said...

Bagi diri atok, ikutlah keselesaan kita sendiri.....kalau nak ikutkan kita pun ber "AKU" dengan Allah...itu menandakan kita rapat denganNya....

ana said...

ana pun guna perkataan aku...rasa lebih dekat n org yg baca lebih kenal kita. :)

AimanAriffin said...

Sometimes HE shower us with materials, money, beauty and what not to see how we react to it, how we use it for the better good on HIS direction.

Mmm, guna "Aku" bunyi lebih drp diri sendiri kot. haha mana2 pun boleh sebenarnya asalkan selesa :)

Prince Halilintar said...

same gak gan prince..suka gelarkan diri mengikut situasi org yg kite borak..klu tua kenelah hormat sikit..dah tu klu yg muda kenelah sayang..hahaha..pe la yg prince mengarut ni..:p

kokser kokdam said...

guna aku mcm selesa sikit nk baca utk diri sdiri.. kalu guna yg skema2, kdang2 kalo sdiri yg nk baca jd mcm klakor la plak..

pendapat je.. =D

Titisan Hujan said...

hurm...aku

tp rs ok je.sbb semua dri hati.rs smpai ckit ape yg nk dsampaikan.

liyana said...

freaky..
kalu diikutkan best gne ak..huhu

liyana said...

rep aku..

yup btul..ada feel nk meluahkan idea yg mncurah2

liyana said...

suhaimi ahmad..yup..agree with ur statement!

liyana said...

ana..
kita same=)

liyana said...

Sometimes HE shower us with materials, money, beauty and what not to see how we react to it, how we use it for the better good on HIS direction.

like that words!
yup..on his direction

hmm..lbih selesa gune ak kot...xpun akak..

s a r said...

jadi diri sendiri :)

liyana said...

owh ic..samela
sayang,,ahaha..hati ngn that word

liyana said...

kokser kokdam..

yup..sependapat

liyana said...

titisan hujan..aah..ap yg nk dismpaikan tu mcm berkesan dari hati..hehe

liyana said...

sar..
yup..jadi dri sndri=)

JIJI YU said...

muehhee..aku rase biase je..

merahitujambu said...

tak kenal maka x cinta kan..mungkin dia x biasa dgn bahasa aku awk tu..sy rasa..kalau nk cerita kt blog aku sesuai

liyana said...

ustaz jiji...
hehe..kalu aku tu mcm mesra pengguna=)

liyana said...

merahitujambu

btul2..sy stuju=)

Faaein Talip Roy said...

entah.. akak pun rasa biasa je dek.. kalau bahasakan diri kamu tu 'akak'..

lagi akak rasa pelik.. hehehe..

bahasakan diri saya lah.. mungkin tak pelik bagi kawan kamu tu.. hehehe..

liyana said...

faaein...
owh..hehe

hmm..tgk keadaan..hehe

redza said...

apa pon boleh..aku, saya, kawe, ambo hehe

liyana said...

redza..

takut org hok bkn kelate x fhm plok=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...