Friday, June 17, 2011

nokia touching screen~~

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..


hmm..hari ni nak cerita pasal semalam..
semalam dapat top up maxis free rm5...
my uncle bagi...katanya tersilap beli..
actually nak beli yang celcom punye..

memandangkan anak2 dia xda seorang pun yg gune no.maxis
so dia bagila kat anak saudara dia yg
*cun dan baik *(buat buat tak nampak ok)ni....
no maxis ni pun aku jarang gune

Alhamdulillah itu jugak salah satu nikmat
dari Allahkan..
tak pasal2 dapat top up free...
walaupun x kerja n duk kat umah jer..
(tak sabarnyer nak study balik)

Maka nikmat tuhanmu yang manak
ah yang kamu dustakan??..
(Ar-Rahman:13)

Hmm..dikaitkan dgn ceramah by seorg ustaz kat channel Al-Hijrah smlm..
setiap nikmat yg kita dapat bukan dpt free2 jer..
nanti akan ditanya di akhirat nnti..
apa yg kita buat dgn nikmat
tu..

macam nikmat rezeki...
Nanti akan ditanya
rezeki tu dtg dari mana?and kem
anakah rezeki tu disalurkan??

Allah Maha Teliti terhadap apa yang kamu kerjakan
(Al-Ahzab:2)

nokia touch screen hitam putih..
tepon aku yg ni x macam korang punye..
tak ade gps..gprs..lrt..rmt...rtm..kfc..3G..4G..CGPA..JPA..MARA seme tu
nokia
touch screen hitam putih je
phone ni dah hmpir 2 minggu tak charge
tp still ade lagi 2 bateri..
jarang gune..
jimat bil eletrik parent aku...


37 comments:

syrupmasin said...

nokia design tuh dah ta de..dyorg da tukar design laen..huhu

James Alexander said...

so kemana kredit itu disalurkan..??

telefon keluarga ke ehem...???

hehehehe


ps: snang jaga hp cenggini....

~SaL IjOu~ said...

tepon yg simple lagi tenang jiwa nak menggunanya..yg canggih2 byk ngat perisian kdg2 memeningkan ;p

Suchi Que said...

rezeki jangan di tolak...
heheh Que pun ade 1 gak fon camtue..
pun dah xguna..simpan wat koleksi..hehhe
norkiah touching screen..
mahal hokkeehh..
huhuhuhu

JIJI YU said...

maju

Amni said...

hp canggih2 tu la yang biasanya akan cepat habis bateri dear.. paling suka nokia 3310.. sangat best! tahan lama...

~~Ticer Wann~~ said...

alhamdulillah dapat jugak topup free kan... lama dah tak melayan henpon nokia.. hee tapi seriusla nokia terbaekkk

Teringat zaman kanak-kanak

Anak Wak Mail said...

bestnye dapat topup fre..hehe..dah lama tak leyh nak dapat topup free..masa belajar dulu selalu call mak suh topupkan..sekarang mak da tak nak layan..

liyana said...

ssyrupmasin

owh yeke...
nasib smpt beli=)

liyana said...

james alexander..

x gne utk pape..
nk call parent pun adde kt umah..
nk call husband pn xda husband=D
so biarkn jer mcmtu

liyana said...

SAL IJOU..

aahkan btul2..sokong sesangat

liyana said...

suchi que

norkiah touch screen..
hehe

aah..mahal okeyh=)

liyana said...

jiji yu'

asyik maju je ko ni=)

liyana said...

amni

hehe..btul2
yg tu la thn lame

liyana said...

ticer wann

hehe..aah..

liyana said...

Anak wak Mail..

haha..masa duk mtrik pn sy cmtu gk..samela kita=)

unieMARKS :) said...

fon saya pun cabuk ja :)

Roza Ami Nanomiya said...

aku pon guna hp murah ja

muz said...

Liyana jom p sini...

Link GiveAway Gugu Gaga

liyana said...

uniemarks

samela kita..=)

liyana said...

ROZA ami nanomiya..

bgusla=)

liyana said...

muz..
insyaALLAH

Far8 budak baik said...

ahahaha..aku pun pernah dpt
tapi itu pun sebab besday..
grrrrrr..memilih betol ar..
grrrrr =)

shahjiehan said...

xpe la..dah keje nnt pakai la yang mahal2 ea....

delarocha said...

besederhana

liyana said...

farid budak baik...

haha..sbb besday kire oklatu..

liyana said...

delarocha..
=)

liyana said...

shahjiehan...

haha..insyaALLAH kalu trase nk pkai yg mahal

intan.maisarah said...

hp kita serupa laa~~~



teringin juga kadang kadang nak hp mahal

liyana said...

intan maisarah

insyaALLAH dapat nnti=)

Tan Tin Ton said...

terima kasih atas peringatan ini :)

wa khairul onggon said...

hp kita juge serupa (henpon ke-2 backup) hehe.. Hpon nokia ni tahan lasak ooo... :)

cikida said...

yezza...jimat karen...heehee..rezeki2.alhamdulillah..:)

JARI YANG TERBARAI said...

sama ngan henpon gua, hahahha

gua teringin gak nak pakai yg canggih2, tapi tangan gua ni ade problem sikit, slalu sangat terlepas henpon atas lantai sampai cerai berai....

liyana said...

tan tin ton..
welcome.;
perngtn bersame=)

liyana said...

wa khairul onggun..

samela..henpon back up tu..hehe

liyana said...

cikida..

haha..btul2..Alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...