Tuesday, June 14, 2011

pengalaman berblogging part 1...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...


hmm...
berblogging?
btulke perkataan tu..
mcm plik jer...
layan jerla...
blog ni wujud pada february 2009...
time ni time aku makan anggur lepas exam spm...
tengok kawan ade blog..nak try buat gak...

entry pertama yg dihasilkan...
luahan lepas result..
tulisan pun besar2...
mcmla org yg bace x nmpk kalu wat kecik2...
hehe..
time tu aku taip jer...
malas nak cari mne tmpt nk besarkan tulisan..
mane tmpt nk kecikkan tulisan..


entry yg dpt viewers yg banyak..
mengikut sats yg disediakan oleh pihak blogger adelah..
cukupla kalau camni
hmm..maybe sebab join contest..sebab tula banyak viewer..
join contest ni dpt mngkatkan traffic ..
actually dah 2 thn lebih aku berblogging..
aku tahu pasal stats ni beberapa bln yg lepas

first blog yang aku kritik adelah blog
ustaz jiji...
aku kritik sebab blog die wat contest yg memerlukan kritikan..
bukan saje2 kritik..
dpt hadiah saguhati..berbaloi gak la wat
entry kritik blog ni..


pasal letak2 gadget2 kt tepi tu pun mahir sebab tgk org lain wat..
tgk org ltak gadget tu nk letak gak..hehe
pastu kalau nampak serabut delete..

perkataan 'bw' atau blogwalking pn aku baru tahun lpas kot..
sebab ak xdela aktif sgt berblogging sebelum ni...
update pn jarang2 jer..

follower...
aku tgk org lain yg bru dlm bidang blogging berbnding aku ni..
kejap jer dpt follower yg byk..sebulan blogging pun follower dh nk hmpir seratus.
macam blog kokser kokdam ni
aku dh 2 thn lebih ni 300 pn x smpai agi..

satu2 nye blogger yg aku follow kedua2 blog beliau..
adalah kak faaein.
entry2 nyer agak best..kelakar..ade gmbar2..
orangnyer peramah..(x leh tidur beliau nnti puji lbih2..hehe)
yg same2 impikan sebuah swimming pool bila dh ade rumah sndri nnti..ahaha

blog sar
blog ni entry2 nyer ringkas tp padat n mantap..
setiap entry ade msj keagamaan..
penyampaian mudah difahami..
suke entry2 beliau..

dulu blog ni ade lagu...
tp takut menganggu ketenteraman awam..
gadget lagu tu ku buang...
dgr sorg2 jerla..
korang pun ade lgu sndri nk dgrkn..ahaha


okla...tu antara2 pengalaman aku berblog sepanjg dua thn lebih ni..
nanti ak sambung lagi di part yg lain....
melibatkan blogger2 yg lain.
insyaALLAH..^_^..

p/s:tulisan yg diboldkn tu ade link


24 comments:

fazilzura said...

salam kenalan dik ..

James Alexander said...

ni bukak kisah silam nampaknye... kehkehkeh...

x pe... buat entry comel2, ramai la yg duk mengikutnye nanti... ok..???

ok bye...

redza said...

blog aku lg nazak..xramai yg folo sbb aku pon bkn rajin sgt bw haha

fuad ansari said...

diam tak diam..tak sangka. blogspot telah lama menaburkan khidmat..

p/s: lepas spm klau dapat mkn anggur, mmg mengenyangkan.. (",)

miloais said...

part II jgn lupa
hehehehe

Mutiara Bernilai said...

ouhh,,adik rupanya,,

^__^

hye adik liyana :)

ejulz said...

best kan berblog ni.. dpt ramai kenalan.. dpt impruv penulisan.. dpt tgk kreativiti kwn2.. bnyk lagi laa.. heHe

Titisan Hujan said...

waiting part 2 la plak

JIJI YU said...

ape yg penting sebenarnya..usaha..

diana said...

lama nya 2 tahun..
akak baru setahun..:)

Ila said...

akak pun dah lama berblog tapi folower ciput jer..haha..rajin-rajinlah bw ke blog akak yer,...hehehe

liyana said...

fazilzura..

salam kenalan kak..=)

liyana said...

james alexander...

ok=)

ok..bye

liyana said...

redza..

samela kta..haha

liyana said...

fuad ansari..
aah..agak kenyangla..=)

liyana said...

miloais..

ok2,,x lupe=)

liyana said...

mutiara bernilai..

nape?
hai kak mutiara..ehehe=)

liyana said...

ejulz..aah betul..dapat jd saudagar berlian..ahaha

liyana said...

titisan hujan..

ok kak=)

liyana said...

jiji yu

baikla ustaz..usaha=)

liyana said...

diana

akak..hehe..dua thn tu pn kdg2 update

liyana said...

ila..
ok kak=)insyaALLAH

kokser kokdam said...

e eh.. kokserkokdam masuk criter..

eheee..

tengkiu kamoo... =D

liyana said...

kokser kokdam..welcome=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...